Köszöntjük Pusztafalu község honlapján!
Mester Ferenc verse ekképp kezdődik: "Ahol én születtem..." Ezen sorral köszöntjük most kedves idelátogatóinkat!
Ahol mi születtünk, Pusztafalu, egy a Felső-Hegyközben található törpefalu, ami immáron több évszázados múltra tekint vissza. A hegyközi településekre jellemző, hogy zárt közösségek, melyek megőrzik hagyományaikat, tradícióikat még ebben a felgyorsult világban is.
Reméljük személyesen is megtapasztalják az itteniek vendégszeretetét és a táj felejthetetlen szépségét, melyet honlapunkon keresztül
szeretnénk most Önöknek bemutatni.

Látnivalók

Országhatárt átívelő kerépárút:
Összességében csaknem 45 kilométernyi kerékpárút épült meg a térségben a magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében, uniós forrásból. A magyar és szlovák települések (a magyar oldalon Pusztafalu, Füzérkajata, a határ túl oldalán pedig Szalánchuta, Brezina és Bista) konzorciuma 2010. szeptemberében kezdte meg a meglévő erdei és mezőgazdaság utak kerékpárúttá történő fejlesztését. Az útnak köszönhetően a korábban egymástól elzárt települések közvetlenül is összekapcsolódhatnak, így a kerékpárosok kerülők nélkül tekerhetnek Zemplén tájain.

A Nagy-Milic: hegycsoport déli oldalán fekszik Pusztafalu. Pusztafalutól kb. 11 km-es gyalogtúra vezet a Nagy-Milicre. Az országhatáron emelkedő Nagy-Milic (896 m) a Kék túra kezdő illetbe végpontja. A Szaláci vár ma már egy Árpád kori várrom, melyet az Aba nemzetség építette a XIII. század elején.

Információk

Az oldalon található tartalom, beleértve a képeket, cikkeket és kódokat Pusztafalu Község Önkormányzatának tulajdonában állnak. Amennyiben más forrásra hivatkozik, minden esetben megjelölésre kerül az eredeti forrás. A tartalom másolása írásos engedély nélkül szigorúan tilos és jogi következményeket von maga után. Kinézet és kód tomkobettina@gmail.com

Díszpolgáraink

Mester Ferenc
Palágyi Ernő
Soltész Miklós

Elérhetőségek

Pusztafalu Község Önkormányzata
3995 Pusztafalu Fő út 68.
E-mail: polghivatal.pusztafalu@gmail.com
Telefon/Fax: 0647/340030
Facebook: http://facebook.com/pusztafalu3995
www.pusztafalu.hu | Pusztafalu Község Önkormányzatának hivatalos weboldala | Minden jog fenntartva © 2016