Köszöntjük Pusztafalu község honlapján!
Mester Ferenc verse ekképp kezdődik: "Ahol én születtem..." Ezen sorral köszöntjük most kedves idelátogatóinkat!
Ahol mi születtünk, Pusztafalu, egy a Felső-Hegyközben található törpefalu, ami immáron több évszázados múltra tekint vissza. A hegyközi településekre jellemző, hogy zárt közösségek, melyek megőrzik hagyományaikat, tradícióikat még ebben a felgyorsult világban is.
Reméljük személyesen is megtapasztalják az itteniek vendégszeretetét és a táj felejthetetlen szépségét, melyet honlapunkon keresztül
szeretnénk most Önöknek bemutatni.

Hogyan tovább a hagyományok útján?

Pusztafalu egy a Felső-Hegyközben megbúvó törpefalu, mely elzártsága révén gazdag hagyományokkal rendelkezik, melyet a felgyorsult világban is ápolnak. 2016. május 21-én a csodálatos környezetben található Hatos várói erdei házban a Pusztafalui Népdalkör és Telkibánya népdalköre egy igazán nemes célból gyűlt össze.

A két település közösen szeretné folytatni hagyományőrző tevékenységét, melynek legjelentősebb oka a hagyományőrzők megfogyatkozása. A két népdalkör már régebb óta összejár, közös fellépéseik vannak, a tagok jó barátok, akiknek a közösség, a valahová való tartozás élménye és a barátság rendkívüli értéket ad. A tagok látogatásaik alkalmával sosem érkeznek üres kézzel, de mindig hatalmas mosollyal távoznak. Most sem volt másként. A közös főzőcskézés után együtt énekelték az egymástól megtanult dalokat, sőt akadtak, akik a jó nótára még táncra is perdültek. A találkozó azonban nem csak a szórakozásról szólt.
A két népdalkör egy új, közös népdalcsokorral, egységes öltözékben szeretne egy egységként működni a továbbiakban. Az öt órán át tartó összejövetelen meg is egyeztek abban, hogy legközelebb 2016. június 10-én Pusztafalun gyűlnek ismét össze, hogy működésük feltételeit megbeszéljék és végre létrejöhessen Pusztafalu és Telkibánya kooperációja. A csoport egyetlen problémáját a számbeli fogyatkozás jelenti. A megbeszélésre tizenkét fő érkezett Telkibányáról és hét fő Pusztafaluból. A tervek szerint a csoport húsz fővel működne. A kultúráért felelős munkatársak is megpróbálnak embereket invitálni, hogy részt vegyenek ezen a nem mindennapi együttműködésen. Két település összefogása igazán nagy dolog és ezen két népdalkör együttműködése, barátsága és elhivatottsága a közösség és a hagyományőrzés iránt példanélküli a környéken. A találkozó és a közös munka a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodájának partnerszervezete, Pusztafalu Község Önkormányzata nélkül aligha jöhetett volna létre.

Tomkó Bettina írása

Üdvözlet

Sok szeretettel köszöntjük minden kedves látogatónkat Pusztafalu Község Önkormányzatának teljesen megújult oldalán. A tartalom és a kinézet is teljesen más arculatot kapott. Az oldalon ettől kezdve mindig aktuális hírekkel szolgálunk Önöknek. A hírek mellett értesülhet a település értékeiről, illetve az ügyintézést megsegítve immár letölthetőek lesznek nyomtatványok és az érvényben lévő rendeletek is.
Nagyon reméljük, hogy a teljes átalakítás meggyőzi Önöket és szívesen járnak vissza, hogy friss hírekhez jussanak.

Tisztelettel: Pusztafalu Község Ökormányzata

<<< Elöző oldal

Információk

Az oldalon található tartalom, beleértve a képeket, cikkeket és kódokat Pusztafalu Község Önkormányzatának tulajdonában állnak. Amennyiben más forrásra hivatkozik, minden esetben megjelölésre kerül az eredeti forrás. A tartalom másolása írásos engedély nélkül szigorúan tilos és jogi következményeket von maga után. Kinézet és kód tomkobettina@gmail.com

Díszpolgáraink

Mester Ferenc
Palágyi Ernő
Soltész Miklós

Elérhetőségek

Pusztafalu Község Önkormányzata
3995 Pusztafalu Fő út 68.
E-mail: polghivatal.pusztafalu@gmail.com
Telefon/Fax: 0647/340030
Facebook: http://facebook.com/pusztafalu3995
www.pusztafalu.hu | Pusztafalu Község Önkormányzatának hivatalos weboldala | Minden jog fenntartva © 2016