Köszöntjük Pusztafalu község honlapján!
Mester Ferenc verse ekképp kezdődik: "Ahol én születtem..." Ezen sorral köszöntjük most kedves idelátogatóinkat!
Ahol mi születtünk, Pusztafalu, egy a Felső-Hegyközben található törpefalu, ami immáron több évszázados múltra tekint vissza. A hegyközi településekre jellemző, hogy zárt közösségek, melyek megőrzik hagyományaikat, tradícióikat még ebben a felgyorsult világban is.
Reméljük személyesen is megtapasztalják az itteniek vendégszeretetét és a táj felejthetetlen szépségét, melyet honlapunkon keresztül
szeretnénk most Önöknek bemutatni.

Látnivalók

A falumúzeum:
a község elején található az egykori iskola épületében. Az épületet 1938-ban emelték fel és egész az 1980-as évek végéig iskolaként üzemelt. Az iskola megszüntetése után évekig kihasználatlanul álló épületben végül a falumúzeum kapott helyet. A kiállításokon megtekinthetőek az egykori paraszti lakótér számos használati eszköze, bútora, néprajzi érdekességek, valamint archív fotók Pusztafaluról. A múzeum a Rákóczi Múzeum illetve a helyi lakosság felajánlásaiból rendezte be tárlatait.

Kormos bába tanösvény:

A tanösvény induló táblái a pusztafalui Öreg Bence Vendégház előtt, illetve Pálházán találhatóak. Az állomáshelyeken az ott előforduló látnivalók megnevezését tartalmazó táblák vannak elhelyezve. Az állomásokhoz kapcsolódó ismereteket a kirándulásvezető-füzet tartalmazza, melyet az érintett községek polgármesteri hivatalaiban lehet megvásárolni. A Pusztafalu-Pálháza alapútvonal 15km hosszú és 13 állomáshelyet tartalmaz, ezek megtekintéséhez kb 5-6 óra szükséges. Lehetőség van un. Pusztafalu körútra is, melyet a Pusztafaluból induló jelzett ösvényen lehet megkezdeni. Ez az alapútvonalat követi egészen az Erzsébet-tanyai elágazásig, onnan pedig Füzérkajatát érintve visszatér a faluba. Fontos hogy a tanösvény télen -nyáron járható.

Kopjafás temető:
A református temetőben számos régi, XIX. századi kopjafa látható. Kopjafás temetők országszerte is ritkaságnak számítanak.


Folytatás >>>

Információk

Az oldalon található tartalom, beleértve a képeket, cikkeket és kódokat Pusztafalu Község Önkormányzatának tulajdonában állnak. Amennyiben más forrásra hivatkozik, minden esetben megjelölésre kerül az eredeti forrás. A tartalom másolása írásos engedély nélkül szigorúan tilos és jogi következményeket von maga után. Kinézet és kód tomkobettina@gmail.com

Díszpolgáraink

Mester Ferenc
Palágyi Ernő
Soltész Miklós

Elérhetőségek

Pusztafalu Község Önkormányzata
3995 Pusztafalu Fő út 68.
E-mail: polghivatal.pusztafalu@gmail.com
Telefon/Fax: 0647/340030
Facebook: http://facebook.com/pusztafalu3995
www.pusztafalu.hu | Pusztafalu Község Önkormányzatának hivatalos weboldala | Minden jog fenntartva © 2016